Prijzen

Een brandschildering, een glas-in-loodraam of ander handgemaakt glaswerk is geen goedkoop dertien-in-een-dozijn-product. Het ambachtelijk handwerk vergt immers veel tijd, vakmanschap en precisie. Maar het zijn werkstukken die vrijwel altijd iets speciaals toevoegen.

Een prijs opgeven voor een brandschildering of een glas-in-loodraam is niet eenvoudig. Het gaat over het algemeen om maatwerk waar steeds weer andere eisen aan gesteld worden.  De onderstaande indicaties zijn vanaf prijzen.

Brandschilderingen

De​ prijzen voor een brandschildering zijn afhankelijk van een groot aantal factoren, zoals de mate van detaillering, de gelaagdheid, de afmeting, de kadrering/omlijsting, de dikte en het soort glas.

Een monochroom op mooi geslingerd Artista-glas gebrandschilderd portret van ca 20 x 25 cm is er al vanaf € 375. Een impressie-portretbrandschildering in meerdere kleuren in dit formaat begint bij € 495. En vanaf € 995 is een goedgelijkend gedetailleerd portret in meerdere dieptelagen verkrijgbaar.


Glas-in-lood

Ook de prijzen voor een glas-in-loodraam zijn afhankelijk van een groot aantal variabelen. Hierbij valt onder meer te denken aan de grootte van het raam, het aantal stukken glas en de grootte van het glas. Maar ook de vorm van de stukken glas, de gewenste of noodzakelijke stevigheid van het raam spelen een rol. Net als de keuze van het soort glas. Maar ook het al dan niet patineren van het lood en het kitten van het raam heeft invloed op de prijs.

Een klein raam met vele kleine stukjes glas en een ingewikkeld patroon kan daardoor duurder zijn dan een groot raam met grote stukken glas en een recht-toe-recht-aan patroon.


Specials

Voor een special is het moeilijk een prijsopgave te geven zonder dat de globale wensen duidelijk zijn. De prijs van een special is daarom op aanvraag.