Monumentaal Werk

U wilt uw statige directiekamer of monumentaal pand indrukwekkend luister bijzetten? Op een historisch verantwoorde of juist eigentijdse manier? En wel zo dat die luister ook nog eens van binnenuit én van buitenaf bewonderd kan worden?

Glasatelier ruud harberts is u graag van dienst bij het ontwerp en de realisatie van een monumentaal gebrandschilderd werk dat perfect bij uw pand of ruimte past en er nog meer cachet aan verleent.

Vroeger was het heel gewoon dat een statig pand of riant vertrek voorzien werd van een of meer grote gebrandschilderde werken. Het maakte dat pand nog indrukwekkender en verschafte die ruimte nog meer allure.

Nu naast het glas-in-loodraam ook de aloude techniek van het brandschilderen een opvallende revival beleeft, zien we dit soort monumentaal gebrandschilderd werk weer steeds vaker opduiken; niet alleen in klassieke maar ook in hypermoderne settings.

Levendige grandeur

Een afbeelding van een woeste leeuwenkop met een deel van een kroon gemaakt met de techniek van brandschilderen | door glasatelier ruud harberts
Detail uit de replica van ‘Het Wapen van Amsterdam’

Een gebrandschilderd raam geeft elke grote ‘ruimte-op-stand’ een speciale statuur en voegt er mede door de telkens veranderende lichtinval op bijna speelse wijze een extra dimensie aan toe. Klassiek-historisch gebrandschilderd monumentaal werk brengt oude grandeur opnieuw tot leven. Maar ook meer eigentijdse, levendige ramen van royaal formaat passen uitstekend bij de artistieke en architectonische eisen van deze tijd.

Statige authenticiteit

Glasschilderingen zijn net als glas-in-loodramen van (bijna) alle tijden. Er zijn dan ook talloze manieren om via gebrandschilderd werk een pand of vertrek te verfraaien en nog indrukwekkender te maken. Bijvoorbeeld door middel van een met gevoel voor historie gebrandschilderd familiewapen boven de entree. Of aan de hand van een aantal voor uw bedrijf of organisatie belangrijke historische gebeurtenissen, kleurrijk vervat in een aantal opeenvolgende statige ramen.

Maar het kan ook eigentijdser. Bijvoorbeeld met een strak lijnenspel van felgekleurd glas-in-lood tegen een verder lege wand. Of met een levendige, semi-abstracte verfraaiing die het uitzicht vanuit de directiekamer of vanuit het bedrijfsrestaurant nog aantrekkelijker maakt.

Handwerk op maat

Of het nu om een historische of om een meer eigentijdse verbeelding gaat, een brandschildering van monumentaal formaat voegt hoe dan ook aan elke ‘ruimte-op-stand’ iets extra’s toe.

De monumentaal gebrandschilderde ramen van glasatelier ruud harberts worden daartoe volledig met de hand gemaakt en qua kleurstelling, maatvoering en voorstelling perfect op uw voorkeur en wensen afgestemd.

Meer weten?

Geïnteresseerd geraakt? Of heeft u een vraag of opmerking?

Neem dan vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact op. Of kom gewoon eens langs op de Berkhouterweg 15 in Hoorn.

En aanmelden voor de gratis nieuwsbrief  ‘de magie van glas, licht en kleur kan natuurlijk ook.

De monumentale werken

Een afbeelding van een momumentale brandschildering van het Wapen van Amsterdam gemaakt met de techniek van brandschilderen door glasatelier ruud harberts.
het wapen van amsterdam