Specials

Werken van glas spreken tot de verbeelding. Door de breking van het licht dat in of op een werkstuk van glas valt, levert een decoratie van glas steeds weer varierende, bijzondere effecten.

Wat zijn ‘specials’?

Een afbeelding van in koper gegoten glas
Organisch Glas | In glas gegoten koper

De specials van glasatelier ruud harberts zijn alle glaswerken die niet (grotendeels) tot stand gekomen zijn met brandschilderen en glas-in-lood. Het zijn werkstukken waar, naast brandschilderen en glas-in-lood, glasbewerkingstechnieken als onder meer zandstralen, laseren, graveren, glas-appliqué (glas verlijmen), slumpen (glas vervormen), fusen (glas versmelten) zijn gebruikt. Of een combinatie van meerdere van deze bewerkingsvormen.

Een afbeelding van koper in glas gegoten met meerdere, grillige verkleuringen
Een combinatie van koper gegoten in glas, met door de hitte en toegevoegde materialen veroorzaakte verkleuringen

Specials als intrigerende decoratie

Niet alleen brandschilderingen en glas-in-loodramen zijn bijzonder als decoratie, ook specials hebben een bijzondere uitstraling voor woon-, werk- en leefomgeving. Vervormd, versmolten, gegoten of geblazen glas sprankelt en intrigeert. Het brengt -in innig samenspel met licht- een levendige dynamiek in huiskamer of kantoor.

Een special van glas als een gedenkwaardig cadeau voor een ander of als decoratie voor uw eigen woning of bedrijf. Het is niet zelden zowel verrassend als origineel.

Inspiratie

Een stuk mooi vormgegeven gegoten glas dat op welhaast organische wijze bijzondere koperverkleuringen weergeeft? Een in gegoten glas gevangen herinnering van een geliefd object? Een gezandstraalde plaquette voor aan de muur? Het is allemaal mogelijk.

Afbeelding van een zeer smalle lijn uit een brandschildering van glasatelier ruud harberts

Afbeelding van een zeer smalle lijn uit een brandschildering van glasatelier ruud harberts

 Links

Brandschilderingen
Glas-in-loodramen