Interieurdecoraties

Bent u op zoek naar iets nieuws om de sfeer en uitstraling van uw woning, kantoor of bedrijfspand te verhogen? Iets wat goed bij de rest van het interieur past en toch een zekere eigenheid heeft en direct aanspreekt?

Glasatelier ruud harberts denkt graag met u mee bij het realiseren van een persoonlijk, passend beeld of object dat uw woon- of werkomgeving een nieuwe impuls geeft. Al dan niet geïnspireerd op eerder door ons vervaardigd werk en perfect op uw situatie toegesneden.

Decoraties van glas zijn van alle tijden. De eerste, vroege glasdecoraties stammen al van vóór 1500 v.Chr. De laatste jaren is er sprake van een hernieuwde belangstelling voor de interieurtoepassing van glaswerk. Decoraties van glas sieren dan ook steeds vaker woningen, bedrijfspanden en kantoren.

Een afbeelding van een glas-in-loodraam wat licht doorheen valt, gemaakt met de technieken brandschilderen en glas-in-lood | door glasatelier ruud harberts
Het telkens veranderende spel van licht in een glas-in-loodraam

Duurzaam en levendig

Met glas zijn vele vormen van decoratie mogelijk. Glas is bovendien niet alleen duurzaam maar ook uiterst levendig. Het lijkt voortdurend in beweging en vooral gekleurd of gebrandschilderd glas speelt soms op bijna magische wijze zijn spel met het aanwezige licht.

Een ‘glazen’ interieurdecoratie hoeft overigens niet uitsluitend van glas te zijn. Een combinatie met bijvoorbeeld koper of rvs kan ook bijzonder decoratief zijn en zorgt bovendien in veel gevallen voor een extra accentuering van het glazen element. Bekijk het brede aanbod aan interieurdecoraties van glas daarom eens onder brandschilderingen, glas-in-loodramen en overig glaswerk.

Een replica op glas van Rembrandt's Slapende jonge vrouw.
Een decoratieve replica van Slapende jonge vrouw van Rembrandt (ca. 1654)

Ook functioneel

Glasdecoraties ogen niet alleen feestelijk, ze kunnen ook uiterst functioneel zijn. Zo kan een kleurrijk glas-in-loodraam een storend uitzicht wegnemen en dit transformeren in een bijzonder schouwspel dat meteen ook een lust voor het oog is. Het is maar een van de vele voorbeelden van de praktische toepassing van glas.

Inspiratie en oriëntatie

Bij een belangrijke gebeurtenis hoort een uniek cadeau. Een jubileum van uw bedrijf? De verwelkoming van een nieuwe telg in de familie? Een zilveren, gouden of zelfs diamanten bruiloft? Het zijn evenzovele gedenkwaardige momenten waarbij een uniek, aansprekend cadeau past dat ook nog eens van generatie op generatie meegaat.

Handwerk op maat

Een afbeelding van een plaquette glas met bijzondere tekeningen in koper en glas
Een plaquette van gegoten glas met organisch gevormde tekeningen in koper en glas

Al het werk van glasatelier ruud harberts wordt ambachtelijk en met veel aandacht en plezier met de hand vervaardigd. Het merendeel daarvan wordt op maat gemaakt. Een glaswerk spreekt immers des te meer aan als uw persoonlijke voorkeur en wensen erin doorklinken.

Meer weten?

Geïnteresseerd geraakt? Of heeft u een vraag of opmerking?

Neem dan vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact op. Of kom gewoon eens langs op de Berkhouterweg 15 in Hoorn.

En aanmelden voor de gratis nieuwsbrief  ‘de magie van glas, licht en kleur kan natuurlijk ook.

De interieurdecoraties

Een afbeelding van een leeuw en een deel van de kroon, gemaakt met de techniek van brandschilderen voor interieurdecoraties | door glasatelier ruud harberts
brandschilderingen
Een afbeelding van een gekleurd modern glas-in-loodraam gemaakt voor interieurdecoraties | door glasatelier ruud harberts.
glas-in-loodramen
Een afbeelding van een gefusede plaat glas in de vorm van bladeren gemaakt voor interieurdecoraties | door glasatelier ruud harberts
overig glaswerk