Grafmonumenten

Het kiezen van een grafmonument is voor veel mensen een zeer persoonlijke en emotionele zaak. Een grafmonument geeft op gepaste wijze uitdrukking aan het gevoel van de nabestaanden en staat vaak decennialang op een locatie waar men de overledene in alle rust kan gedenken: een vertrouwde plek waar men nog even in de buurt van een overleden vriend, familielid of geliefde kan zijn, herinneringen op kan halen en in gedachten met hem of haar kan praten.

Alle reden dus om met zorg en aandacht voor een persoonlijk monument te kiezen.

Sprankelend en ingetogen

De omvang, vorm, kleur en symboliek van een grafmonument bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling ervan. Om ruimte te bieden voor troost en bezinning, dient het monument op de eerste plaats aansprekend te zijn. Dat kan met glas op allerlei manieren. Imposant of juist ingetogen. Sprankelend, neutraal dan wel eerbiedig.

Een afbeelding van een grafmonument van natuursteen met een gebrandschilderd glas
Een grafmonument van natuursteen met gebrandschilderd glas

Er is veel mogelijk als het gaat om grafmonumenten van glas of waarin glas is verwerkt. Een gebrandschilderd portret op een plaat van glimmend rvs. Een robuust monument opgetrokken uit glazen platen met daarin stijlvol naam, data en een gedenktekst gegraveerd. Een kleurrijk glas-in-loodraam gevat tussen twee sobere pilaren van natuursteen. Het zijn zomaar een paar voorbeelden van gerealiseerd werk.

Inspirerend

De eerste weken of maanden na een begrafenis of crematie is het vaak nog niet helemaal duidelijk hoe het monument eruit moet gaan zien. Dan loont het beslist de moeite om eens op ons atelier langs te komen en u te laten inspireren. Door voorbeelden te bekijken en ontspannen het gesprek aan te gaan, kunt u de vele mogelijkheden verkennen en uw ideeën nader uitwerken.

Maar ook als u al precies weet wat u wilt, bent u natuurlijk van harte welkom. We bekijken samen hoe en in hoeverre uw ontwerp haalbaar is en maken het graag voor u.

Eigen inbreng

Voor sommige mensen is het een bijzonder troostrijke ervaring om zelf aan de totstandkoming van het grafmonument bij te dragen. Vandaar dat u in glasatelier ruud harberts onder begeleiding zelf actief mee kunt werken aan de realisatie van het grafmonument voor uw overleden familielid, geliefde of vriend. Het levert – afhankelijk van uw wensen en binnen de marges van de technische mogelijkheden – vaak een heel aansprekend resultaat op.

Afbeelding van een roos van glas in mozaiek op natuursteen als detail van een grafmonument | door glasatelier ruud harberts
Eigen inbreng loont: een grafmonument naar eigen idee, met glas op steen verlijmd

Afbeelding van een zeer smalle lijn uit een brandschildering van glasatelier ruud harberts

Afbeelding van een zeer smalle lijn uit een brandschildering van glasatelier ruud harberts

Links

De gedenktekens
Grafmonumenten
Urnmonumenten 
Gebrandschilderde Herinneringen
Accessoires