Accessoires

Groot opgezette grafmonumenten en afdekplaten voor urnkelders kunnen vaak wel een extra ornament gebruiken. Een mooi, karakteristiek accessoire van glas luistert een graf- of urnmonument subtiel op en maakt het gedenkteken net iets persoonlijker.

Accessoires van glas zijn meestal niet groot en niet nadrukkelijk aanwezig. Toch -of misschien juist daardoor- weten ze een gedenkteken vaak smaakvol aan te vullen en net wat persoonlijker te maken.

Smaakvolle en persoonlijke accessoires

Zo krijgt een strak gepolijst natuurstenen grafmonument direct een intiemere aanblik met een op maat toegesneden accessoire van glas. Met een glazen monumentje bij een urnkelder kunt u uw overleden dierbare net wat sfeervoller en met net wat meer egards gedenken. En met een ingekleurde laserafbeelding of geheel gebrandschilderde afbeelding op glas krijgt elk gedenkteken een nog warmere, persoonlijke uitstraling.

Een afbeelding van accessoires van glasatelier ruud harberts: drie gelaserde foto's die met brandschilderen zijn ingekleurd
Een gewilde accessoire: een laserafbeelding op glas die op drie verschillende manieren met brandschilderen is ingekleurd

Zeker in een monumentale omgeving zal een accessoire van glas zich nimmer op de voorgrond dringen. Maar het vormt er wel een unieke, aansprekende aanvulling op. Accessoires van glas zijn er in vele maten en soorten en de mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt.

Inspiratie en oriëntatie

Zeker in een monumentale omgeving zal een accessoire van glas zich nimmer op de voorgrond dringen. Maar het vormt er wel een unieke, aansprekende aanvulling op. Accessoires van glas zijn er in vele maten en soorten en de mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt.

Er is dus altijd wel een manier om uw persoonlijke wensen vorm te geven. Met een glasplaatje voorzien van een mooie, bij het graf passende tekst bijvoorbeeld. Of met een monumentje van glas-in-lood op een natuurstenen sokkel, een gebrandschilderd vlindertje zwevend boven de grafsteen of een hart van gefused (versmolten) glas dat op de laatste rustplaats uw liefde voor de overledene uitdrukt. Maar ook met een in loepzuiver glas gegoten gedenkstuk waarin de crematie-as stijlvol verwerkt is.

Een afbeelding van een accessoire van glasatelier ruud harberts: een glasplaat met gezandstraalde letters die zijn ingekleurd met brandschilderen
Een gezandstraalde glasplaat met duurzaam gebrandschilderde inkleuring gaat eeuwenlang mee

Kom gewoon eens langs bij glasatelier ruud harberts en ontdek welk accessoire het beste past bij het gedenkteken van uw keuze. In onze toonzaal is een keur aan kant-en-klare, handgemaakte accessoires te vinden,maar u kunt natuurlijk ook zelf een accessoire bedenken en laten maken.

Eigen inbreng

Bij glasatelier ruud harberts kunt u desgewenst zelf meewerken aan het vervaardigen van een al dan niet zelf bedacht accessoire. We bekijken samen met u wat de mogelijkheden zijn en u gaat onder begeleiding aan d slag met het eigenhandig vervaardigen van uw accessoire. Voor menigeen is dit een bijzonder troostrijke ervaring. Met als resultaat een uiterst persoonlijk kleinood dat niet alleen op maat gesneden is, maar waarin ook uw hart besloten ligt.

Afbeelding van een zeer smalle lijn uit een brandschildering van glasatelier ruud harberts

Afbeelding van een zeer smalle lijn uit een brandschildering van glasatelier ruud harberts

Links

De gedenktekens
Grafmonumenten
Urnmonumenten 
Gebrandschilderde Herinneringen
Accessoires