ruud

Mijn naam is Ruud Harberts. Als ambachtelijk kunstenaar maak ik in mijn glasatelier te Hoorn brandschilderingen, glas-in-loodramen en ander glas-gerelateerd werk – en vaak ook een combinatie daarvan. Om mijn gevoel voor vorm, kleur en ritme te blijven voeden volg ik tevens vakgerichte cursussen en opleidingen, zoals die voor toegepaste glaskunst aan het IKA, de kunstnijverheidsvakschool in het Belgische Mechelen.

Het is geen toeval dat ik mijn passie heb gevonden in het brandschilderen van glas. Het kleurrijke schouwspel dat brandschilderingen en glas-in-loodramen kunnen opleveren, heeft me van jongs af aan geboeid. Als jongen al kon ik de lokroep van geen enkele kathedraal of parochiekerk weerstaan. Ademloos stond ik stil bij de hoge gebrandschilderde ramen, gefascineerd door deze sublieme vorm van tovenarij.

glasatelier ruud harberts | aan het werk
Geconcentreerd aan het werk met een brandschildering.

De aantrekkingskracht die het glas toen op mij had, is vandaag de dag nog volop aanwezig. Ik vind het dan ook een groot voorrecht om dagelijks bezig te kunnen zijn met de magie van glas, licht en kleur. En een waar genoegen om mooie, met de hand vervaardigde werken van glas te mogen maken.

U kunt bij mij terecht voor een remake van een historische brandschildering of een eigentijdse monumentale brandschildering. Maar ook voor unieke, handgemaakte gedenktekens van glas of voor een indrukwekkende opluistering van uw bedrijfspand of woning.

Bel 06 267 48 268 of mail naar info@ruudharberts.nl 

glasatelier ruud harberts | aan het werk
De beoordeling van het resultaat.