het glasatelier

In glasatelier ruud harberts worden – met behulp van het aloude handwerk en een nauwgezet touché –brandschilderingen, glas-in-loodramen en ander glas-gerelateerde werken vervaardigd voor de gebieden monumentaal werk, gedenktekens en woningdecoratie. Ambachtelijk, volgens eeuwenoude tradities uitgevoerd en desgewenst volledig afgestemd op uw persoonlijke smaak en voorkeur.

het atelier | glasatelier ruud harberts | brandschilderen en glas-in-lood
Een van de werkbanken

Een monumentaal familiewapen boven of naast de entree van uw villa? Een gedenkteken van glas dat sereen boven een versteende boomstam zweeft en haar kleuren speels op het onderliggende steen werpt? Een brede wand van gestileerd glas die ’s ochtends het eerste daglicht vangt, ’s middags een serene stilte uitstraalt en ’s avonds als een symfonie van kleur de sfeer in huis verhoogt? Het kan allemaal.

het atelier | glasatelier ruud harberts | brandschilderen en glas-in-lood
Het atelier vanuit de showroom gezien

Glasatelier ruud harberts heeft voor elke opdracht de juiste expertise in huis. Al het glazenierswerk dat glasatelier ruud harberts verlaat is bovendien volledig met de hand gemaakt. Dit handwerk verschaft het eindresultaat een extra dimensie die – in onze huidige, veelal op massaproductie gerichte cultuur – door steeds meer mensen herkend en gewaardeerd wordt. Deze extra dimensie ontstaat doordat het werk niet alleen uniek is, maar ook met het hart vervaardigd wordt op een werkplek waar plezier en schoonheid een belangrijke rol spelen.

Dé specialisatie van glasatelier ruud harberts is brandschilderen en glas-in-lood. Er wordt echter ook gewerkt met zandstralen, laseren, glas-appliqué (glas verlijmen), slumpen (glas vervormen), fusen (glas versmelten) en andere glas-gerelateerde technieken.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor de nieuwsbrief ‘magie van glas, licht en kleur. Of bekijk de eerdere versies van de nieuwsbrief.

Geïnteresseerd geraakt? En wilt u eens vrijblijvend van gedachten wisselen over de mogelijkheden van brandschilderen en glas-in-lood, al dan niet naar eigen ontwerp? U bent harte welkom in glasatelier ruud harberts aan de Berkhouterweg 15 in Hoorn.

Websites van glasatelier ruud harberts

Monumentaal werk 
Gedenktekens
Woningdecoratie