Gedenktekens

Als u op zoek bent naar een gedenkteken voor een overleden dierbare, wilt u graag iets persoonlijks. Iets wat goed bij de overledene past en op originele wijze uitdrukking geeft aan het verlies. Tegelijkertijd wilt u dat het gedenkteken er ook op termijn goedverzorgd blijft uitzien.

Glasatelier ruud harberts helpt u graag bij het vinden van een persoonlijk, onderhoudsarm gedenkteken dat geheel is afgestemd op uw persoonlijke voorkeur en wensen. Ook vindt u in onze showroom eerder gemaakt werk dat desgewenst op maat kan worden aangepast.

Tot voor kort werd voor gedenkmonumenten vooral natuursteen gebruikt. Het gebruik van andere materialen, zoals glas, staat tegenwoordig echter steeds meer in de belangstelling. Niet vreemd dus dat men op begraafplaatsen en in urnenmuren steeds vaker gedenktekens van glas aantreft.

Niet-alledaags en persoonlijk

Glas leent zich uitstekend voor een niet-alledaags, persoonlijk gedenkteken. Glas is decoratief, transparant en speelt op telkens wisselende wijze met het aanwezige licht. Vooral bij het gebruik van meerdere kleuren en bij gebrandschilderd werk komt de magie ervan goed tot zijn recht.

Glas laat zich bovendien gemakkelijk combineren met andere materialen zoals roestbruin corten-staal, glimmend rvs of het vertrouwde natuursteen. En om het urnmonument, de herinnering-in-glas of het accessoire een nog persoonlijker accent te geven, kan daarin de crematie-as worden verwerkt.

Een afbeelding van een van de gedenktekens van glasatelier ruud harberts
Een gezandstraalde en gebrandschilderde urnplaat

Inspirerend en troostrijk

Gedenktekens van glas zijn er in vele soorten en maten. Van ovengevormd glas verwerkt in een statig grafmonument tot een urnplaat van glas-in-lood die de nis in een urnenmuur bedekt. En van een gebrandschilderd portret dat een strak gepolijste grafsteen opluistert tot een losstaand bijzetmonument waarin glas en metaal een speels verbond aangaan.

Maar ook een speciaal accessoire of een gebrandschilderde belettering-op-glas kan een gedenkteken net dat extra beetje cachet geven. Het maakt elke gedenkplaats tot een persoonlijke, troostrijke omgeving waar het verdriet om het verlies op gepaste wijze zijn plek kan vinden.

Een grafmonument van natuursteen met een aantal gebrandschilderde stukken glas

Duurzaam

Glas is onderhoudsarm. Het vergt niet meer onderhoud dan een grafmonument van natuursteen. Ook zijn de kleuren op glas bestendiger en duurzamer. Terwijl beschilderd natuursteen om de paar jaar een nieuw laagje verf nodig heeft, blijven vakkundig aangebrachte verfsoorten op glas honderden jaren goed.

Ambachtelijk op maat gemaakt

De gedenktekens van glasatelier ruud harberts worden alle met de hand en nagenoeg altijd op maat gemaakt. In de showroom staat bovendien een aantal kant-en-klare monumenten. Ook deze kunnen desgewenst op maat worden aangepast.

Samenwerking

Met name op het gebied van gedenktekens werkt glasatelier ruud harberts nauw samen met Dapper en Harder, het  gerenommeerde natuursteenbedrijf in Hoorn. Dapper en Harder verzorgt al bijna een eeuw lang grafmonumenten in de kop van Noord-Holland en heeft een uitstekende reputatie op het gebied van service en kwaliteit.

Meer weten?

Geïnteresseerd geraakt? Of heeft u een vraag of opmerking?

Neem dan vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact op. Of kom gewoon eens langs op de Berkhouterweg 15 in Hoorn

En aanmelden voor de gratis nieuwsbrief  ‘de magie van glas, licht en kleur kan natuurlijk ook.

De gedenktekens

Een afbeelding van een grafmonument met de techniek van het brandschilderen is gemaakt
grafmonumenten
Een afbeelding van een boot op het water gemaakt met de techniek van het brandschilderen, laseren en zandstralen
urnmonumenten
Een afbeelding van een glasplaat met emailles voor het brandschilderen | door glasatelier ruud harberts
accessoires
Een afbeelding van glasmonsters voor het brandschilderen van een gedenkteken als gebrandschilderde herinneringen | door glasatelier ruud harberts
gebrandschilderde herinneringen